جنین در چه ماهی بیشتر وزن می‌گیرد؟

به دنیا آمدن فرزندی سالم نیازمند رشد کامل او در دوران جنینی است.

دکتر ناهید خداکرمی، رئیس انجمن مامایی ایران در خصوص چگونگی وزن‌گیری جنین در دوران بارداری گفت: در روزها و ماه‌های اول تا هفته بیستم وزن جنین کمتر از 500 گرم است و بعد از 20 هفته به تناسب رشدی که دارد و روزهایی که می‌گذرد، افزایش وزن پیدا می‌کند و تا هفته‌های آخر از 3 کیلو بیشتر می‌شود.

 

رئیس انجمن مامایی ایران با بیان اینکه وزن نوزادان به طور متوسط بالای 3 کیلوگرم است، اظهار داشت: اصولاً وزن بین2.5 تا 4.5کیلو را وزن طبیعی فرض می‌کنیم که به طور میانگین نوزادان ایرانی می‌توانند وزن بالای 3 کیلو داشته باشند.

 

وی با اظهار اینکه عوامل مختلفی بر وزن‌گیری جنین تأثیر دارد، تصریح کرد: یکی از مهمترین مسائلی که در وزن‌گیری بچه مؤثر است، طی شدن روزها و هفته‌های آخر بارداری به طور کامل می‌باشد.

 

خداکرمی افزود: عواملی چون تغذیه مادر و جثه پدر و مادر نیز در وزن جنین تأثیرگذار هستند و نمی‌توان از پدر و مادری با جثه کوچک و ریز نقش انتظار جنین درشت را داشت.

 

وی با بیان اینکه بیشترین میزان وزن‌گیری جنین در اواخر بارداری است، گفت: جنین در روزهای انتهایی حتی می‌تواند روزانه به طور متوسط 30 گرم و بیش از آن افزایش وزن داشته باشد.

 

رئیس انجمن مامایی ایران با اعلام اینکه یکی از دلایل کم‌وزنی نوزادان ایرانی ختم انتخابی بارداری است، اظهار داشت: در برخی مواقع مادر به توصیه خود یا تیم درمان ممکن است زودتر از موعد بچه را به دنیا آورد و زایمان انجام دهد که ما انتظار نداریم وزن بچه‌ای که در 38 هفتگی به دنیا می‌آید، با کودکی که در 40 تا 41 هفتگی متولد می‌شود یکی باشد و معمولاً نزدیک 500 گرم تا یک کیلوگرم با کمبود وزن مواجه است.

 

وی تأکید کرد: اگر مادری می‌خواهد فرزندی با وزن طبیعی به دنیا بیاورد، بهتر است که اجازه دهد تا علامت تولد که همان درد زایمان است، شروع و ظاهر شود و سپس تولد اتفاق بیفتد.

 

خداکرمی با اظهار اینکه نوزادان کم‌وزن مشکلات خاصی دارند و بیش از دیگران بیمار می‌شوند، گفت: نوزادان متولد شده با وزن کم بیشتر دچار بیماری‌های گوارشی و تنفسی می‌شوند و اگر نوزاد با وزن نرمال به دنیا بیاید سالم‌تر است.

 

وی افزود: بعضی اوقات ممکن است نوزادی را در 38 هفتگی به دنیا بیاوریم که در ظاهر وزن طبیعی دارد، اما اعضا و اندام‌های داخلی بدن او به رشد کامل نرسیده‌اند که اگر 2 هفته دیرتر و در 40 هفتگی به دنیا می‌آمد، ممکن بود تا نیم کیلو افزایش وزن داشته باشد که پرورش این نوزاد راحت‌تر است و رشد و تکامل بیشتری را طی می‌کند.

 

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
887
مطـالــب مرتـبــــط را بخوانید