علم اسانس: آیا عطر می تواند باعث بهتر شدن حال ما شود؟


علم اسانس: آیا عطر می تواند باعث بهتر شدن حال ما شود؟

مردم در سراسر دنیا به دنبال این هستند که چیزی پیدا شود که حالشان را خوب کند و در این خصوص از اسانس ها و روغن ها کمک می گیرند تا به آنها کمک کند حس خوبی داشته باشند. روغن هایی چون اسطوخودوس، اوکالیپتوس، نعناع و پرتقال و روغن درخت چای از برگ، ریشه، ساقه ، گل و یا دانه آنها استخراج می شود. مردم می خواهند دور از درمان های دارویی شیمیای باشند پس به آروما تراپی و طب های جایگزین متمایل می شوند. اغلب روغن ها بوی خوشایندی دارند و تحقیقات نشان داده که آنها می توانند سبب ایجاد حال بهتر در افراد شوند. اسانس های روغنی گاه شامل بیش از 300 ترکیب هستند ، این گفته استاد pharmaceutical chemistry at the University of Vienna in Austria است که مطالعات گسترده ای در زمینه آروماتراپی دارد. اسانس های روغنی استخراجی خالص فاقد آروما هستند و ترکیب سمی و سرطان زا دارند به نام (    . polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs پژوهش ها نشان داده است که این اسانس های روغنی عوارض جانبی ناچیزی دارند زمانی که به طور مستقیم مصرف شوند. محققان می گویند برخی از این اسانس ها مانند هورمون استروژن در زنان عمل می کند و سبب بزرگ شدن پستان ها در پسران درحال بلوغ می شوند مانند اسطوخودوس و روغن درخت چای، این گفته براساس مطالعه چاپ شده درNew England Journal of Medicine در سال 2007 آمده است.

آروماتراپیست ها می گویند که استفاده از این روغن ها باید مستقیم انجام شود ، برخی استنشاق شوند، برخی برروی مچ دست مالیده شوند و برخی دیگر مانند روغن زیتون و گردو باید بر روی پوست ماساژ داده شوند. برخی افراد این روغن ها را به آب وان حمامشان اضافه می کنند و عده ای آن را به دستگاههای خوشبو کننده هوا ی نصب شده در مکان ، اضافه می کنند.

تا کنون بیش از 100 نوع روغن برای آروماتراپی در کشورهای اروپایی و استرالیا استفاده می شود. پیشنهاد می شود برای آنهایی که سندروم روده تحریک پذیر دارند از اسانس نعناع استفاده کنند، این اسانس و روغن آن برای دردهای عضلانی و سردرد و احتقان نیز بکار می رود.

روغن و اسانس اسطوخودوس برای درمان بی خوابی، اضطراب و استرس، سردرد، ناراحتی معده و ریزش مو استفاده می شود.

محققان می گویند که از این اسانس ها و روغن ها در درمان عفونت های باکتریایی، قارچی و انگلی نیز بکار می رود.

منبع : سلامت دیجیتال
766
مطـالــب مرتـبــــط را بخوانید